Ei ole mainoslausahdukset täyttä puppua, osoittaa Kuluttaja-lehti. Suomalaisten käden ulottuvilla olevia karkotteita testattiin kattavasti ja testi tuo esiin mielenkiintoisia faktoja hyttysten karkottamisesta ja siihen tarkoitetuista tuotteista. Yleisesti tulos osoitti, ettei etelän miehen tarvitse todellakaan huitoa, kun Ohvia käyttää.

Testituotteista yhteensä 7 on myynnissä Suomen markkinoilla tai verkkokaupoissa. OFF! valikoimasta mukana on Active-sarjan pehmeä hyttyskarkote sekä Teho-sarjan pehmeä tehosuihke, joka osottautui selkeäksi testivoittajaksi! Lisää tuotteista voit lukea tuotesivuilta. Testitulokset saat esiin tästä.

 

Ääneen perustuvat älypuhelinsovellukset ja eteerisiin öljyihin nojaavat karkoterannekkeet todettiin hyödyttömiksi – DEET ylivoimainen

Testissä oli mukana mainittujen tehoaineiden lisäksi ikaridiinia ja IR3535-ainetta sisältäviä karkotteita. Ikaridiini oli tehoaineista toiseksi tehokkain, mutta DEET osoitti ylivoimaisuutensa; OFF! Active hyttyssuihke 100 ml sisältää tehoaine DEETiä vain 15 %, mutta antoi silti tiukoissa testiolosuhteissa yli 3 tunnin tehoajan. Saman kokoinen IR3535-karkote, jossa tehoaineen määrä on 19 %, tehosi vajaat kaksi tuntia.

Tehoainealtistus on aina pienempi, mitä kauemmin mitä pienin määrä tehoaa. Tämä on tärkeä seikka, sillä tehoaineet aiheuttavat herkimmille ärsytysoireita. DEET eli Dietyylitoluamidi on EUn riskiarvioinnin läpikäynyt aine, jota on käytetty kuluttajatuotteissa jo vuodesta 1957.